Bugatti, fuzija sofisticiranega dizajna in izjemne uporabnosti. Izdelki za na jedilno mizo in v kuhinjo, jedilni pribor ali mali gospodinjski aparati, ustvarjeni za ljubitelja svojega doma, hedonista in esteta, ki dnevni obred uživanja doma odkriva prav vsak dan.

Že 90 let Bugatti odlikuje edinstven slog, v katerem se visoka tehnologija zlije z italijanskim okusom za obliko in detajle, ki v povezavi z okoljem in tradicijo spreminjajo sodoben svet in povdarjajo vrednoto doživetja trenutka uporabe izdelka Bugatti.

Bugatti proizvaja majhne in velike zaklade za dom, ki zadovoljijo spreminjajoče se želje in obogatijo življenjske navade in okolje v katerem živimo.

F.lli Bugatti je bilo prvo podjetje v Italiji, ki je začelo uporabljati v namen proizvodnje pribora revolucionarni stroj za tlačno vlivanje »Polak«, zahvaljujoč kateremu so leta 1928 izumili revolucionarno zlitino medenine in silicija, ki je še danes znana kot ” Bugattijeva zlitina”. To je le prva v dolgi vrsti tehnoloških novosti, ki jih je družba skozi dolga leta delovanja uvedla in se uveljavila v svetovnem merilu.

Znamka, ki predstavlja, kvaliteto, dizajn in inovativnost

Zaupate tradicji?

Podjetje F.lli Bugatti fu Amadio so leta 1923 ustanovili v kraju Lumezzane (Brescia) bratje Giuseppe, Giovanni, Faustino, Giacinto in oče Amadio.

Podjetje je začelo življenje kot proizvajalec posrebrenega jedilnega pribora iz niklja in medenine, vendar so kmalu ugotovili, da so obstoječi stroji za obdelavo niso kos njihovim ambicijam po kvaliteti izdelkov in racionalne proizvodnje.

Zgodovina tovarne

1923 ustanovitev družbe F.lli Bugatti fu Amadio

1928 so prvi s »Polakom« izumili zlitino medenine in silicija, ki je še danes znana pod imenom ”Bugattijeva zlitina”

1938 ustanovitev družbe Eredi F.lli Bugatti, z lastništvom druge generacije družine

1947 Eredi F.lli Bugatti postane La San Marco, nova blagovna znamka za jedilni pribor najvišjega razreda

1960 preboj na ameriški trg

1971 San Marco postane ILCAR (Industria Lumezzanese Creazioni Articoli Regalo).

 

1993 – 1999 Ustanovljena je skupina La San Marco SPA s tremi podjetji poleg ILCAR-ja: Aignep (oprema in komponente za stisnjen zrak), Landa Illuminotecnica (zunanja svetila) in Picchi (strojno orodje).

1999 BUGATTI® blagovna znamka se predstavi na trgu.

2005 predstavljen prvi mali aparat za domačo uporabo, kavomat Diva (oblikoval ga je Andreas Seegatz). Sledijo številni izdelki z izvirno zasnovo in inovativnim značajem

2011 je začetek obdobja »delitve izkušenj« kot inovativnega obdobja v podjetju; projekt Glasstechhot, ki je nastal zaradi potrebe po alternativnih materialih in procesih, rezultat le tega je material Pyroceram z integrianim polprevodnim elementom, ki se segreje do 450OC

Dizajn za kuhinjo v stilu