LE PIANTAGIONI DEL CAFFE

Preko lokacij, zapuščin z neizbrisnim podpisom zemljišč do botaničnih sort, selektivnega obiranja, razvlaknjevanja in sušenja do pražarn in na koncu v vašo skodelico. Vse to opisuje delo »Le Piantagioni del Caffee, ki je znan po svojem strastnem raziskovanju in pridelavi kave ter želji, da bi kavo ovrednotili in ji dvignili ugled. Garancija za kakovost kave je njena sledljivost nazaj na skrbno izbrana posestva, kjer sta kontrolirana pridelek in pridelava.

Največja in najpomembnejša prednost naših kavnih sort je izjemno majhen in količinsko omejen letni pridelek. To niso ogromni industrijski nasadi velikih korporacij na neprimernih tleh in podnebju, obdelovani strojno, ki zagotavljajo dnevno nekajtonske količine, pač pa prvinski pridelek domačinov, kmetov, na njihovih lastnih težko dostopnih visokogorskih plantažah v neokrnjeni naravi, pridelan skrbno, obiran ročno, pregledan in testiran na domačiji ter kupljen neposredno pri domačinih brez posrednikov.

Izbirajte med 7 vrstami vrhunske kave  LE PIANTAGIONI DEL CAFFE

Plantaže kave La Piantagioni del caffee

CERTIFIKATI

Certified Speciality Coffee (CSC) je združenje, ki certificira izvor kavnih zrn. Certifikat zagotavlja sledljivost od plantaže do skodelice. Za plantaže, ki imajo CSC certifikat veljajo stroge zahteve, ki zagotavljajo kvalitetno pridelavo kave.

Bio certifikat strogega pregleda EU zagotavlja, da pridelek ne vsebuje nobenih sledi pesticidov in uporabe umetnih gnojil.

Oznaka FAIRTRADE pomeni boljše pogoje za proizvajalce iz dežel v razvoju, ter vlaganje v njihova  podjetja.

SESTAVA

Botaniki razlikujejo več kot 80 vrst kavnih rastlin, vendar imata samo dve od njih svetovni gospodarski pomen pri pridelavi. To sta Coffea Arabica in Robusta. Arabica je posebno aromatična sorta z zaokroženim okusom, ki spominja na grenko čokolado. Občutljiva rastlina uspeva med 600 in 2000 m nadmorske višine, v manj vročih tropskih predelih in vulkanskih tleh. Je bistveno kakovostnejša, intenzivnejša in občutljivejša od Robuste, pa tudi precej bolj zdrava, saj ima od nje 50% manj kofeina, zato je tudi precej bolj cenjena in draga.

ZAGOTOVITEV KAKOVOSTI

Naša kavna zrna praži specializirana mojstrska pražarna kave, kjer ne pražimo glede na dogajanje na svetovnem trgu kave, pač pa upoštevamo kakovost in primeren termin obiranja zrn posameznih sort. Vsaka plantažna sorta je skrbno preverjena, preizkušena in izbrana.Prav to zagotavlja kakovost kavnih zrn pristne Arabike, ki je industrijske znamke kav s cenenimi mešanicami pretežno poceni Azijske Robuste ne morejo zagotavljati.