Nož in kuhinjska deska spadata med največkrat uporabljene kuhinjske pripomočke. Pri izbiri noža nas prepriča predvsem njegova ostrina, pri deski pa je dejavnikov za odločitev nekaj več. Ker so Dile pritegnile vašo pozornost, predvidevamo, da prisegate na naravne, ekološko neoporečne materiale, odobravate uporabo slovenskega lesa in cenite ročno delo mojstrov domače obrti.

Izbirajte med deskami, ki bo služile vašim kulinaričnim podvigom in s svojim naravnim izgledom krasila vašo kuhinjo.

Z izbiro Dile ste sebi ali svojim bližnjim poklonili unikatno darilo z dolgotrajno uporabno vrednostjo. Služila vam bo za pripravo in serviranje hrane, lično se bo odrezala tudi med kuhinjsko dekoracijo.

V uporabo in okras vsak dan, iz dneva v dan, teden za tednom, mesec za mesecem, leto za letom. Tako dobri in zanesljivi so le najboljši prijatelji.

Rezalne deske v stilu

Kot vsaka stvar na svetu ima tudi Dila dve plati. Prva kraljevsko obložena išče pozornost sredi mize ali pa se provokativno razkazuje med kuhinjsko dekoracijo. Druga plat ima manj prijazno usodo in zato ob vseh zarezah in udarcih potrebuje nekaj več pozornosti.

Tule je nekaj nasvetov, kako jo razvajati, da vas bo lepo obložena razvajala nazaj.

Dilam ustreza:

Soda bikarbona

Ko se vam zazdi, da je vaša Dila potrebna temeljitejšega čiščenja, v malo vode zmešajte za jedilno žličko sode bikarbone in soli. Z mešanico podrgnite po Dili in jo nato sperite s toplo vodo. Med odtekanjem v kuhinjsko korito boste mimogrede poskrbeli za čist odtok.

Limona

Obdelava česna, čebule, surovega mesa ali rib na vaši Dili lahko pusti sled vonjav, nad katerimi mogoče ne boste najbolj navdušeni. Dilo zdrgnite s polovico limone in neprijeten vonj bo izginil. Drugo polovico limone stisnite v kozarec in si naredite osvežilno limonado.

Sol

Če je vaša Dila bledega videza, navlažite kuhinjsko krpo z vodo, v kateri ste raztopili žličko soli, in podrgnite površino. Barva vaše Dile bo svetlejša in spet sveža.

Kis

Voda in detergent za pomivanje posode sčasoma oslabita površino lesenih vlaken vaše Dile. Hvaležna vam bo, če jo boste po uporabi raje obrisali s krpo, navlaženo z belim kisom. Dila tako ne bo le čista ampak bo tudi razkužena.

Maziljenje

Staranje je zaenkrat še vedno neizogiben proces živih stvari in tudi Dilam ni prihranjeno.   Pri ohranjanju mladostnega videza svoji Dili lahko pomagate s tanko plastjo nerafiniranega lanenega olja. Po maziljenju bo njena polt spet lepa in sijoča.

Dilam NE ustreza:

Dila in pomivalni stroj

Počutje vaše Dile se ob vlagi in pretiranem stiku z vodo lahko poslabša, pranje v pomivalnem stroju, kjer se vodi visoke temperature pridružijo še agresivna čistilna sredstva, pa zanjo pomeni gotovo smrt. DILE NIKOLI NE POMIVAJTE V POMIVALNEM STROJU

Dila, žar in pečica

Nekje smo že omenili, da Dila čuti z vami. Tudi na vire visoke temperature bo odreagirala zelo podobno kot vi, le da se bo vaša koža slej ko prej obnovila … Poleg tega naj še enkrat omenimo, da je Dila iz 100% lesa. 112, IN DA NE BOSTE REKLI, DA VAS NISMO OPOZORILI

Vroča posoda in Dila

Dile so prvenstveno namenjene pripravi in serviranju hrane. Nekateri to razumejo tudi tako, da  jih uporabljajo kot podstavke za vročo posodo.  Takšno ravnanje lahko Dilo doživljenjsko zaznamuje. ZA VROČO POSODO RAJE UPORABITE PODSTAVKE ZA VROČO POSODO

Dila in kuhinjsko kladivo

Za okusnejši izkupiček kuharskih vragolij morajo nekateri kosi mesa prenesti tudi nekaj poštenih udarcev s kladivom. Kako jo bo pri tem odnesla vaša Dila, je odvisno od moči in natančnosti vaše roke. PREVIDNO S KLADIVOM

Dila in olje na platnu

Ste se pravkar odločili, da boste Van Goghove Sončnice iz dnevne sobe presadili v kabinet, pa ne najdete kladiva? Seveda bi šlo tudi z dilo, vendar znajo pri tem največ škode utrpeti vaši prsti. Pa tudi Dila je ne bo ravno poceni odnesla. HIŠNO ORODJE VEDNO POSPRAVITE NA ISTO MESTO

Več kot kuhinjska deska: Dile za darile