Vrhunski likerji in žganja nepozabnega okusa, narejeni po metodah starih mojstrov iz neoporečnega, ekološko pridelanega sadja in plodov. Maloserijska proizvodnja.

Preizkusite v naši kavarni, vzemite še za domov!

Odličen okus za vse ljubitelje sadnega žganja zagotavlja ekološka pridelava, ki ohranja polni okus sadja iz katerega je pridelano. Pri Tepki pa se oddaljujejo tudi od industrijske proizvodnje, saj vzpodbujajo kulturo pitja s ponudbo pijač, ki imajo poln okus in so bogate s sestavinami. Na mizo dajo le izdelek, ki ponazarja popolnost narave.

Aperitiv za užitek

Katera žganja in likerje vam nudimo?

Žganje iz tepke (pyrus sp.)

Posebnost tepke je, da rodi vsako drugo leto. Dreves ne škropimo in ne gnojimo. Žganje pripravljamo v bakrenih kotlih na tradicionalen način.

Intenzivna aroma vrhunskega domačega žganja s posebno sladkasto noto.

Marelično žganje (prunous armeniaca)

Marelice gojimo po biodinamični metodi, sadeži zrastejo v izrazito zdrave in sladke.

Izjemno sadno žganje je nosilec 6 zlatih nagrad iz evropskih tekmovanj v kategoriji Eko sadno žganje. Nepozbnega okusa, priporočamo tudi damam.

Slivovo žganje (prunus domestica)

Autohtona balkanska pijača, pridelana po Eko standardu. Žganje kuhamo v bakreni posodi na tradicionalen način.

Sveža, krepilna, močna, nezamenljiva aroma.

Jabolčni liker

Biodinamična metoda pridelave sadnih dreves jabolke zagotavlja zdrav in aromatičen pridelek. Za to pijačo je značilna maceracija s palčkami cimeta, zlatorumena barva in vonj po jabolčnem zavitku. Liker ima svež okus in višjo stopnjo alkohola. Najboljši je zelo ohlajen.

Drenov liker

Dren je divji grm, katerega plodove uporabljamo kot zdravilo premnogih bolezni. Plodove maceriramo v žganju na soncu 60 dni. Steklenice polnimo ob polni luni.

Jantarjevo oranžna barva pijače pritegne pozornost, svež vonj po gozdnih plodovih in značilen sladko-kisli okus pa prepriča vsakega poznavalca.

Slivov liker

Vinogradniške slive razkoščičimo, posujemo z agavinim sladkorjem in sušimo na trstiki, nato pa maceriramo v slivovem žganju 40 dni. Stekleničimo izključno med polno luno.

Temno rjava pijača z modrikastim tonom z visoko viskoznostjo in vonjem po slivovi marmeladi.

Izdelek, ki ponazarja popolnost narave.