Premium ekstra deviško oljčno olje Lisjak, se od drugih razlikuje po tem, da so oljke obrane in hladno stisnjene v zgolj štirih urah. Prav to omogoča najvišjo kakovost in najboljši okus. Lisjakovi oljčniki se razprostirajo v zaledju slovenske Istre, od koder oljke peljejo v lastno oljarno, ki je edinstvena po svojem izgledu in zmožnostih.

Ponujamo nekaj različih oljčnih olj, ki so vsako po sebi posebno in namenjeno kombiniranju z različnimi jedmi.

Oljarna Lisjak, ponuja kar 7 različnih linij oljčnih olj, ki se med seboj razlikujejo glede na  izbrane oljke, dodane sestavine in način stiskanja. Prav vsako izmed njih pa v sebi nosi edinstven okus in vrhunsko kvaliteto.

Katero je vaše najljubše?

Kvalitete posameznih linj izdelkov…

Linija Cuvée je pridobljena s skrbnim sortnim izborom oljk, ki niso ravno tipično istrske. Ta oljčna drevesa so ljudje pripeljali na naše območje iz različnih sredozemskih držav. Leccino, Frantoio, Maurino in Ascolana so le nekatere od mnogih vrst, ki so sem prispele v zadnjih desetletjih.
Vonj olja je rahlo sadežen, s skledovi trave in mandeljev. Po okusu je harmoničen, sladkost se prepleta z grenkobo in pikantnostjo.
Barva olja je zelena, a se le-ta spreminja in dobiva rumene oddtenke.
Obrano in predelano v samo štirih urah. BIO.

Linija Gold je sestavljena iz različnih tipičnih istrskih sort oljk. Na našem območju rastejo avtohtone vrste, kot so Buga, Piranska črnica, Istrska belica, Štorta. Že po sami tradiciji te oljke obiramo ročno in jih takoj stisnemo v oljarni. Prav ta stara drevesa so tista, ki nam dajejo najboljše olje.

Olje je zelo sadežno, s tonom trave in začinjenim pridihom zelenih mandeljev, hkrati pa tudi z rahlo aromo artičok. Okus je zelo prijeten in harmoničen, začne se s sladkobo v ustih, sledita pa mu uravnotežena grenkoba in pikantnost. Zelena barva se prelevi v zlato.

Hladno stiskano. Obrano in predelano v samo štirih urah. BIO.

Istrska belica je ena najpogostejših sort oljk na področju slovenske Istre. Gre za olje z zaščiteno označbo porekla, z oznako z.o.p. Med vsemi je prav istrska belica tista, ki je najbogatejša z naravnimi antioksidanti.
Olje je sadežno, s pridihom zelene trave, paradižnika in mandlja. V ustih zaznamo prijeten sladek okus, ki ga kmalu nadomestita grenkoba in pikantnost. Barva istrske belice je na začetku živo zelene, nato pa se spreminja v rumeno.
Obramo in predelano v samo štirih urah. BIO. Zaščitena označna porekla (z.o.p.).

Orange je ekstra deviško oljčno olje z aromo pomaranče. Narejeno je s hkratnim hladnim stiskanjem izbranih oljk in bioloških pomaranč s Sicilije. Pravzaprav ne gre le za aromatizirano olje, ampak za eliksir z edinstveno aromo ter prefinjenostjo.
Okus je sladkasto pomarančast, vonj pa ima povsem po aromah agrumov. Barva je svetlo zelena.
Obrano in predelano v samo štirih urah. BIO.

Lemon ekstra deviško oljčno olje nastane iz oljk in skrbno izbranih, bioloških limon s Sicilije. Postopek poteka s hkratnim hladnim stiskanjem. Ta poseben izdelek je poln močnih arom in tipičnih sredozemskih okusov.
Okus je zelo svež, vonj pa ima po limoni. Barva je smaragdno zeleno-rumena.
Obrano in predelano v samo štirih urah. BIO.

Chili je naravno pikantno olje, ki je s časom postal klasika med aromatiziranimi olji. Izdelan je le iz najboljših sestavin. Olju, pridobljenem iz izbranih oljk, dodamo le naravne feferone.
Gre za olje, ki je namenjeno predvsem ljubiteljem pikantnih jedi. OKus je tako začinjeno pikanten, poseben pa je v tem, da kljub temu prevlada okus samega olja.

Tartuf – Ekstra deviško oljčno olje z belim tartufom nastane iz oljk in dehidriranih belih tartufov. Poseben izdelek, ki ima okus po pravem oljčnem olju in odličnih belih tartufih. Vsekakor nekaj posebnega in drugačnega od ostalih.
Okus je poln, še vedno nekoliko pikanten zaradi olja, vonj pa ima po tartufih.
Obrano in predelano v samo štirih urah.

Uživajte ob izbranem okusu