V grobem lahko čaje delimo predvsem na prave čaje, sadne in zeliščne čaje. Čaji, ki prihajajo iz grma čajevca (Camellia sinensis) so tisti čaji, ki jim pravimo „pravi čaji“. Čajevec je zimzelena rastlina, ki uspeva predvsem v tropskem in subtropskem podnebju. Glavne države, proizvajalke čaja, so Kitajska, Indija, Bangladeš, Pakistan, Republika Koreja, Šrilanka, Tajvan, Indonezija, Nepal, Avstralija, Argentina, Rusija in Kenija, sicer pa je prava domovina čaja Kitajska, kjer so čaj pili kot zdravilo že v 6. stoletju. Vrste pravih čajev razlikujemo glede na dolžino procesa fermentacije čajnih listov in glede na postopek obdelave.

Ponujamo pester izbor čajev v pakiranju za užitek v službi ali doma, kot poslovno ali osebno darilo.

Že dolgo je znano, da imata tako kava kot čaj poživljajoč učinek, in sicer zaradi kofeina, ki ga vsebujeta oba napitka. Poleg kofeina pa oba vsebujeta tudi vitamine in minerale, vendar se te vrednosti precej razlikujejo, prav tako pa so vrednosti različne glede na to, ali pijemo zeleni ali črni čaj.

Izberite svoj okus

namig priprave čajnih napitkov…

CHAI LATTE sveže pripravljen

Čaj pripravite z vročo vodo. Priporočamo črne čaje in rdečega. Nalijte do polovice kozarca , v katerem boste postregli napitek. Dodajte po okusu med, kardamon in cimet. Vse prelijte z toplim ali hladnim mleko.

LEDENI ČAJ iz čajnih sort

Čaj pripravite z vročo vodo. Odcejenega postavite v hladilnik ali pa dodajte led. Za okrasitev napitka uporabite rezine limone, pomaranče ali sveže metine liste.

Privoščite si skodelico našega čaja