PONEV ŽELEZNA -MINERAL B ELEMENT O 20CM

29.90

PONEV ŽELEZNA -MINERAL B ELEMENT O 20CM

Ni na zalogi


Šifra 3011245610203 Kategorija


Share
Opis

MINERAL B PONEV
Železo je zelo reaktiven material pri prenašanju toplote, zato upoštevajte naslednja opozorila, sploh pri uporavi na indukcijskih ploščah:
– Uporabljajte zmerno temperaturo,
– Ne vključujte funkcije BOOSTER,
– Ne pogrevajte/pregrevajte prazne posode.
Sledite tem navodilom, da preprečite poškodbe ali deformacije posode.
PRIPRAVA POSODE (SEASONING)
Vlijte 1 mm olja v posodo oziroma toliko, da pokrijete dno posode in začnite segrevati. Grejte tako dolgo, da se začne kaditi na posodi pa se pojavi temnejša plast. Potem zavrzite olje in obrišite posodo s papirnatimi brisačkami. S časom in uporabo se lastnosti posode Mineral B Element le izboljšujejo. Temnejša kot je posoda, manjše so možnosti sprijemanja.
UPORABA
Segrejte manjšo količino maščobe v ponvi, tako da bo vroča šele nato začnite s peko hrane, pokrijte in pečite 45s na vsaki strani. Potem zmanjšajte temperaturo in kuhajte po želji dalje. Ko končate, ne puščajte hrane v posodi.
ČIŠČENJE
Operite posodo z vročo vodo in krpo. Dobro obrišite. Po potrebi zagrejte kuhinjsko sol na vročem ognju za 2 minuti in obrišite s kuhinjsko krpo. Sol zatre ostanke hrane in uniči morebitne vonjave od prejšnje uporabe. Posodo vedno naoljite s papirnato brisačo in shranite za nadaljno uporabo.
OPOZORILA
Ne namakajte posode. Če prižgete hrano, uporabite zeleno gobico, da odstranite neželene delce. Nikoli ne perite v pomivalnem stroju, saj lahko povzroči rjavenje delov. Kuhanje kislih jedi (paradižnika, vina, limone) lahko povzroči bele madeže. Ponovite postopek s pregrevanjem soli, da jih odstranite.
Če se pojavijo sledi čebeljega voska na kuhalni plošči, jih odstranite z vpojno krpo, medtem, ko je še vroča.

Dodatne informacije
Teža 100 kg
Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “PONEV ŽELEZNA -MINERAL B ELEMENT O 20CM”

Privacy Preference Center